Firma Nexis Fibers v Humennom ohlásila hromadné prepúšťanie

18.02.2009 Humenné

Humenné 18. februára (TASR) – Firma Nexis Fibers, a. s. , Humenné, ktorá sa zaoberá výrobou polyamidových vlákien, oznámila, že v rámci hromadného prepúšťania plánuje uvoľniť zo zamestnania 60 ľudí z celkového ...
Vedúci oddelenia informačno-poradenských služieb Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Humennom Michal Druga dnes pre TASR uviedol, že spomínaná firma doručila v utorok 17. februára úradu oznámenie o hromadnom prepúšťaní, ktoré sa má realizovať v období od 20. marca do konca tohto roka. Dôvodom zníženia počtu zamestnancov má byť zlá ekonomická situácia vo firme súvisiaca s globálnou hospodárskou krízou a nedostatočné využívanie výrobných kapacít. Prepúšťanie sa má dotknúť hlavne robotníckych a technicko-hospodárskych profesií.
Koncom januára nahlásila v tomto regióne hromadné prepúšťanie aj spoločnosti Unex Slovakia, s. r. o. , Snina, v ktorej môže prísť od 1. marca do 31. augusta o prácu 200 ľudí z celkového počtu 323 zamestnancov.
ÚPSVaR v Humennom, ktorý má vo svojej pôsobnosti okresy Humenné a Snina, eviduje v regióne len 69 voľných pracovných miest. Zamestnávatelia majú dlhodobo záujem o čašníkov, kuchárov a murárov. Druga konštatoval, že podľa aktuálnych štatistík k 16. februáru 2009 registrujú v okrese Humenné 4400 a v susednom okrese Snina 3494 uchádzačov o zamestnanie.
 

Vyberte región